Stekelenburg ziet nut extra scheidsrechters nog niet: ‘Ik probeer ze te negeren’

In de Europa League zijn dit seizoen als test twee extra scheidsrechters in het spel betrokken. Zij staan in de zestien meter te controleren op overtredingen en te kijken of de ballen de lijn hebben gepasseerd. Maarten Stekelenburg probeert deze mensen te negeren, zo verteld de Ajax-goalie tegenover AjaxLife.

“Eerst was het even wennen, die extra scheidsrechter. Ik hoorde kort voor het eerste groepsduel van David Endt dat hij achter mijn doel zou komen staan, maar ineens stond hij naast me. Maar ik heb er weinig last van gehad.”

Nut
Stekelenburg kan niet zeggen of hij vindt dat de extra scheidsrechters voor meer chaos in de zestienmetergebied zorgt. “Ik let dan puur op de bal en heb geen tijd om me met andere zaken bezig te houden.” De goalie kan niet zeggen of het extra nut heeft. “Tot nu toe hadden we die man niet mee, maar ook niet tegen”, aldus de Haarlemmer.

Related posts