Suarez schiet zichzelf de boeken in

Luis Suárez heeft zich dankzij zijn vier doelpunten in de wedstrijd tegen VVV-Venlo (0-4 winst) bij een fraai rijtje spitsen geschaard. Door de treffers kwam de Uruguayaanse aanvaller van Ajax op tien doelpunten uit de eerste zeven duels, en daarmee evenaart hij grootheden als Marco van Basten en Dennis Bergkamp.

Suárez is volgens Infostrada de zevende speler die tien of meer doelpunten wist te produceren in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. Naast Suárez, Van Basten en Bergkamp deden ook Pierre van Hooijdonk , Mateja Kezman en Shota Arveladze hem dat na. Nog fraaier waren de prestaties van Ruud van Nistelrooij in het seizoen 1999/00, toen hij dertien maal doel trof. Van Basten liet in het seizoen 1985/86 ook nog een keer twaalf treffers aantekenen.

Naast dat de Zuid-Amerikaan zich bij het rijtje illustere voorgangers voegde, was hij verantwoordelijk voor nog een unicum. Het was namelijk de 150ste keer dat een speler van Ajax drie of meer goals in één wedstrijd maakte. Daarmee is Ajax recordhouder. P$V deed dat 131 maal, en is daarmee de tweede club in het rijtje.

Related posts