Mexicanen moeten gat van 7 punten voorkomen voor Rutten

De competitie is slechts twee wedstrijden aan de gang en er kan nu al over het begrip, een gat slaan, worden gesproken. Aankomende zondag kan Ajax bij winst in Eindhoven de voorsprong op psv uitbouwen tot zeven punten.

Trainer Fred Rutten zal zich ongetwijfeld een andere start hebben voorgesteld. Met twee gelijke spelen staat hij met zijn team op de 11de plaats en dat zal niet de voorspelling geweest zijn van velen in Eindhoven. Aankomende zondag komt Ajax op bezoek en zal Rutten er alles aangelegen zijn om de drie punten in Eindhoven te houden.

Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Luis Suarez lijkt na twee wedstrijden al in de vorm die menig verdediger doet beven. Rutten heeft overigens wel weer de beschikking over de twee Mexicaanse verdedigers in zijn team. Carlos Salcido en Francisco Rodriquez zullen waarschijnlijk starten in de basis tegen Ajax nadat zij het begin van de competitie misten door blessures.

Ajax kan er overigens aankomende zondag voor zorgen dat psv het negatief clubrecord gaat verbeteren. Het is sinds 1998 niet meer voorgekomen dat de Eindhovenaren na 180 minuten voetbal verstoken bleven van een overwinning. Aan Ajax de taak om dat clubrecord nog maar een week langer te laten duren en de ploeg van Rutten op een heerlijke achterstand te zetten. En dat na drie wedstrijden!

Related posts