Gunners kiezen goal Bergkamp tot mooiste van 40 jaar Arsenal

Deze zomer werden de mooiste Arsenal doelpunten van de afgelopen 40 jaar onthuld. Fans konden in het voorjaar stemmen op hun favoriete doelpunten. Duizenden stemmen kwamen binnen en vandaag, 31 juli 2009, werd de nummer 1 bekend gemaakt. Huidig Ajax-trainer Dennis Bergkamp speelde in zijn voetbalcarriere voor Arsenal en scoorde op 2 maart 2002 een legendarisch doelpunt op St. James’ Park, tijdens de wedstrijd Newcastle United-Arsenal.

Patrick Vieira veroverde de bal op het middenveld, zocht de ruimte op links bij landgenoot Robert Pires. Die speelt de bal in op Bergkamp die met een magistrale voetbeweging de bal om Newcastle-verdediger Nikos Dabizas heen laat cirkelen. Via de andere kant van Dabizas kruipt Bergkamp die de bal vervolgens met zijn rechtervoet achter Shay Given in de hoek schiet.<BR><BR><object width=”425″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/WDMTNN0tmL0&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/WDMTNN0tmL0&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″></embed></object><BR><BR>De fans verkozen dit doelpunt tot het mooiste doelpunt uit de afgelopen 40 jaar Arsenal. Op Arsenal.com wordt nog even benadrukt dat dit doelpunt slechts één uit de collectie klassieke doelpunten van Bergkamp is. “De anderen waren mooi, maar dit is een meesterwerk. Een combinatie van visie, kracht, snelheid, denken en preciesie.”<BR>

Related posts