There are no ads, please add some


Bobby Robson overleden. Jol: ‘Hij was een echte voetballegende’

Sir Bobby Robson is op 76-jarige leeftijd overleden. Martin Jol reageert verrast op het overlijden van de voormalig trainer van onder andere psv en Barcelona en de nationale ploeg van Engeland. Mede dankzij Robson maakte Jol in 1982 als voetballer de overstap van FC Twente naar West Bromwich Albion. ”Ik wist natuurlijk wel dat Bobby Robson heel ziek was”, reageerde Jol. ”Maar het nieuws over zijn dood komt toch als een verrassing. Hij wist namelijk niet van opgeven en verscheen steeds weer in het openbaar. Hij was een markante persoonlijkheid.”

”Bobby Robson was een echte voetballegende. ‘Hij had iets speciaals en werd ook bijna altijd met zijn ploegen kampioen. Dat is bijzonder”. <BR><BR>Robson trainde in zijn lange loopbaan onder andere PSV en Barcelona. In 1990 was hij bondscoach van het Engelse elftal dat in de halve finale door Duitsland werd uitgeschakeld. Robson leed al sinds 1991 aan verschilende vormen van kanker. Robson speelde in de jaren ’50 en ‘ 60 vooral voor Fulham en West Bromwich Albion. Hij kwam in die periode tot 20 interlands voor Engeland. <BR><BR>In 1967 begon Robson als coach bij Vancouver Whitcaps in Canada. Vervolgens keerde hij terug naar Engeland waar hij Fulham (1968) en Ipswich Town (1968-1982) trainde. Met Ipswich won hij de FA Cup (1978) en de UEFA Cup (1982). Van 1982 tot 1990 was Robson bondscoach van Engeland. Met Engeland haalde hij de halve finale van het WK voetbal 1990. Na zijn vertrek bij Newcastle werkte Robson tot november 2007 als consultant voor de bondscoach van Ierland. <BR><BR>Robson richtte op 10 mei 2008 de Sir Bobby Robson Foundation op, een organisatie die zich inzet in de strijd tegen kanker. Sir Bobby laat een vrouw en drie kinderen achter.

Gerelateerde posts