En wie NIET springt…is echt invalide!

Het blijft toch leuk om het amateurisme in rotterdam zuid te volgen. Gisteren verscheen er nog een bericht op de officiële site van feyenoord dat de voorverkoop voor uitsupporters voor de klassieker feyenoord-Ajax van start ging (<a target=”_self”href=”http://www.ajaxf-side.nl/shownews.asp?id=8861″><font color=”#C7021D”>zie bericht</font></a>). Vreemd want iedereen weet dat er vijf jaar lang geen uitfans welkom zijn bij de klassieker. Toen feyenoord op het foutje gewezen werd verwijderde men maar snel het bericht. Het was niet lang wachten op het volgende incident want vandaag meldt het <a target=”_blank”href=”http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3339199/Invalide_fans_zijn_boos_op_Feyenoord.html”><font color=”#C7021D”>AD</font></a> dat feyenoord de oorlog aangaat met ‘nep-invalide’ fans van de club.

De club verstuurde een brief aan gehandicapte seizoenkaarthouders met de vraag of zij een doktersbriefje willen opsturen. Op die manier kan de club bepalen of zij wel in aanmerking komen voor een plekje in het speciale en zeer gewilde gehandicaptenvak. Joop Verschuuren van de supportersvereniging vindt de actie kwalijk. ,,Al schijnen er mensen in het invalidenvak te zitten die opspringen uit hun rolstoel op het moment dat feyenoord scoort. Die horen daar niet’’, aldus Verschuren. <BR><BR>Woordvoerder Gido Vader van feyenoord geeft toe dat de brieven te vroeg zijn verzonden. ,,Toch is het de bedoeling dat alle invalide fans in de toekomst een keer zo’n briefje overhandigen. Dit om misbruik van het invalidenvak te voorkomen.Het is niet ondenkbaar dat mensen bereid zijn te liegen voor een plek in het vak, dat vooraan bij het veld is en bovendien voordelige tarieven biedt voor gehandicapten en hun begeleiders.’’ Feyenoord stuurt daarom nog een brief. Daarin staat dat vanaf volgend seizoen om een doktersverklaring wordt gevraagd. ‘Nieuwe’ invalide fans moeten dit jaar al zo’n verklaring kunnen laten zien.<BR><BR>Woordvoerder Jan Wapenaar van de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam vindt de aanstaande regeling beledigend. „Er zullen altijd mensen zijn die misbruik van de situatie maken ten koste van anderen, maar feyenoord had in gesprek moeten gaan met de betrokkenen om tot een oplossing te komen. Een simpel papiertje zal niets afdoen aan het frauderen.’’

Related posts