Vooroverleg: 1200 kaarten voor uitduel psv; groningen alleen via de ArenA

Nadat dinsdag een bezoekje aan Groningen op het programma stond zat er vandaag een delegatie in Eindhoven om de wedstrijd PSV – Ajax te bespreken. Naast de vaste aanwezigen van de Supportersvereniging Ajax en de afdeling veiligheid van Ajax schoof ook een vertegenwoordiger van de AFCA Supportersclub aan. Verder maakten de afdeling veiligheid PSV, de politie Brabant, de spoorwegpolitie, NS Chartertrains en een veiligheidsman van de NS het gezelschap compleet. De politie Amsterdam was afwezig en zal, indien nodig reageren op de gemaakte afspraken.

<b>De belangrijkste uitkomsten:</b><BR>* we krijgen 1200 kaarten<BR>* vervoer gaat via 2 treinen van elk 600 man<BR>* fouillering vindt plaats in Amsterdam; bij goed gedrag daarna niet meer in het philips-stadion<BR>* de deur tussen de 2 vakken is geopend<BR>* tifo doeken groter dan 3×4 moeten geimprigneerd zijn<BR>* megafoons zijn niet welkom<BR><BR>Met het ter beschikking stellen van 1200 kaarten voldoet psv aan de eisen van de KNVB. De AFCA Supportersclub heeft er alles aan gedaan om het maximaal aantal van 1600 kaarten te bemachtigen. psv hield echter voet bij stuk. Ondanks dat de politie in Brabant ook midden in de vakantieperiode zit nemen zij geen spastische houding aan zoals de collega’s in Groningen dat doen. Er zal geen verzoek aan de burgemeester worden gedaan om de wedstrijd te verbieden in verband met de krappe bezetting. Wel zal volgend jaar richting de KNVB worden gemeld dat dit soort wedstrijden met een hoog riscogehalte later in het seizoen gespeeld moeten worden. Nadat eerder de ontmoeting tussen PSV en Ajax nog werd verplaatst wegens politiestakingen wordt de wedstrijd nu dus gewoon gespeeld. Hulde in deze voor de houding van de politie Brabant. <BR><BR><b>Groningen</b><BR>Voor de uitwedstrijd in Groningen op 2 augustus is er geen alternatieve opstapplaats. Dit betekent dat iedereen met de buscombi vanuit de ArenA dient te vertrekken. De Groningse politie voert een tekort aan manschappen als reden op. En wij zijn dus weer de dupe. Wel mogen we de snelle route via de A6 en A7 nemen. Benieuwd of de “rondjes ringweg” nu achterwege blijven. Fouillering in principe alleen in Amsterdam.<BR><BR><b>AFCA Supportersclub / SVAjax</b>

Related posts