Rugnummers: Stekelenburg gewoon rugnummer 1

De nieuwe trainer Martin Jol heeft bij het verdelen van de rugnummers veel bij het oude gelaten. De spelers zelf hadden ook een stem in het geheel. Zo wilde Luis Suarez het nummer 16 houden en draagt spits Dario Cvitanich dit seizoen op eigen verzoek opnieuw nummer 20. ”Hij had nummer 9 kunnen krijgen,” zegt manager technische zaken en assistent-trainer Danny Blind vandaag in <a target=”_blank”href=”http://www.parool.nl/parool/nl/13/AJAX/article/detail/251248/2009/07/01/Jol-Stekelenburg-rugnummer-1.dhtml”><font color=”#C7021D”>Het Parool</font></a>, ”maar dat hoefde niet van Dario.” Maarten Stekelenburg draagt dit seizoen het shirt met rugnummer 1. Kenneth Vermeer houdt het nummer 12. Aan het eind van vorig seizoen raakte Stekelenburg zijn basisplaats nog kwijt aan Vermeer.<BR>

Het nummer 9 behoort meestal toe aan de eerste centrumspits (zoals Klaas-Jan Huntelaar), maar dat shirt is nu nog niet vergeven. Ook de ‘4’ van Thomas Vermaelen (naar Arsenal) is vrij, evenals het nummer ‘7’, dat leek/lijkt voorbestemd voor Eljero Elia (FC Twente). De drie spelers die vorig seizoen werden verhuurd – Albert Luque, Dennis Rommedahl en George Ogararu – hebben geen rugnummer toegewezen gekregen.<BR><BR><b>Zwaar onterecht</b><BR>Hoewel uit de verdeling van de shirtnummers geen conclusies kunnen worden getrokken, zal het voor Stekelenburg een opluchting zijn dat Jol hem het nummer 1 heeft toebedeeld. Stekelenburg werd in de laatste fase van het vorig seizoen gepasseerd door trainer Marco van Basten. De keeper noemde die beslissing ‘zwaar onterecht’. ”Ik heb niet de kans gekregen om me te revancheren voor een iets mindere periode.”<BR><BR>De verbanning naar de reservebank knaagde aan het zelfvertrouwen van de doelman van het Nederlands elftal, die onder Jol met een schone lei wil beginnen. Een vertrek bij Ajax, zei Stekelenburg kort na het vertrek van Van Basten, was voor hem niet aan de orde. ”Ik wil blijven en bouwen aan een team dat wél kampioen kan worden.”

Related posts