Column; Wegens tekort in het “Slop” zitten?

In een week waarin een club als Real Madrid in een paar dagen tijd voor ca. €150 miljoen Euro even uit winkelen gaat en ook Chelsea bereid zou zijn weer de nodige miljoenen zegt te gaan uitgeven voor toppertjes, komt Ajax’s Financieel directeur Jeroen Slop doodleuk met de melding dat er door een miljoenen tekort bij Ajax voorlopig geen nieuwe spelers worden gekocht.

Nee, eerst moet er worden verkocht wil de club zich enigszins op de transfermarkt kunnen begeven. De nodige Miljoenen zijn wel binnengekomen d.m.v. diverse transfers, maar deze wil de club niet zomaar gaan uitgeven en liever in de persoonlijke spaarpot (ook wel de Toekomst genoemd) stoppen. Op zich is daar natuurlijk helemaal niks mis mee, maar dan moet er wel voor gezorgd worden dat er jaarlijks diverse talenten gaan doorbreken i.v.m. doorverkoop aan het einde van seizoen.
Lukt dit namelijk niet dan zal het blijven stagneren en hoeft de club in de nabije toekomst zeker de transfermarkt niet meer te bezoeken.

Maar als we het dan toch over miljoenen hebben en we clubs noemen als Real Madrid en/of Chelsea, dan is het wel duidelijk dat het al jaren structureel fout gaat in Europa en Ajax misschien beter zaken kan gaan doen met Zuid Europese of Russische geldschieters, wil de club ooit weer de top gaan halen.
De Spaanse Koninklijken hebben al jaren een schuld van meerdere honderden miljoenen, maar krijgen er jaarlijks gewoon weer net zoveel van de banken om uit te geven aan Zidaantjes, Figootjes en Ronaldootjes, terwijl minimaal 10 tot 15% van de Spaanse bevolking in armoe leeft door o.a. de huidige kredietcrisis.

Kijk je dan naar Chelsea en de miljoenen die daar de laatste jaren de deur uitvliegen dan blijkt dat weer van een heel ander kaliber te zijn en zou bij een degelijk onderzoek zeer waarschijnlijk de gehele Champions League van de laatste jaren dienen te worden overgedaan.
Het geld bij deze Londense club komt namelijk al sinds enige jaren binnen via Rusland in de persoon van de steenrijke eigenaar en als geld daadwerkelijk zou stinken, dan zou de door zijn geld verspreide geur de complete aardkloot nog wel eens in de stank kunnen zetten.
Geld dat ruimschoots is verdiend in de olie & gashandel en mede door in de daaraan voorafgaande periode kleine bedrijfjes te kopen en met winst weer door te verkopen.

Nu is het een “onofficieel” feit dat vele Russische miljonairs a miljardairs in aanraking komen met de Russische maffia en deze dan ook verder zorg zal dragen voor de stroming van de miljarden.
Het opzetten van een relatief klein bedrijf en deze op korte termijn weer doorverkopen is het meest bekende abc’tje van witwassen en dus zou je een speler in dit geval even als “klein” bedrijfje kunnen zien.
In dit geval koopt bijvoorbeeld een club als Chelsea met de miljoenen van de eigenaar een speler en deze wordt in de periode van ca. 2 a 3 jaar (hopelijk met winst) weer doorverkocht en zodoende zijn de uitgegeven miljoenen weer bij de eigenaar en nu ook geheel wit (het “maagdelijke wit” van Real Madrid krijgt zo ook weer een hele andere betekenis) en geen haan die ernaar kraait.

Nu kan ik als simpele columnist bovenstaande natuurlijk niet even direct bewijzen, maar indirect zal ik er naar mijn gevoel niet ver vanaf zitten en mocht het ooit zo blijken te zijn, dan komen naar mijn mening alle winstpartijen van o.a. buitenlandse clubs per direct te vervallen. Mocht het nooit worden uitgezocht a bewezen dan raad ik Slop & friends aan om eens een “bankje” te gaan polsen in Moskou e.o. waar daar zit nog wel wat extra geld om de club weer uit ‘t “Slop” te trekken.

Ruud

Ps: Nog een weetje voor de liefhebber is dat volgens eigen zeggen de eigenaar van Chelsea van Joodse afkomst is, dus elke keer als de Blues weer eens de Jews van The Spurs uitschelden spugen ze toch echt enkel & alleen in hun eigen portemonnee.

Related posts