Platini en UEFA gruwelen van exorbitante transferbedragen

Michel Platini is geschrokken van de hoge transferbedragen die Real Madrid deze week neertelt. De Madrilenen betaalden 65 miljoen euro voor Kaká en lijken Cristiano Ronaldo binnen te halen voor zo’n 93 miljoen euro.

Michel Platini laat er geen gras over groeien en wil zo snel mogelijk een einde maken aan deze abnormale transfer bedragen. ‘Het geeft alleen maar aan hoe belangrijk het is om een financiële balans in onze competities te vinden en op dit gebied ook fair play voorop te stellen. Maar bedragen van 65 en 93 miljoen euro gaat natuurlijk alle proporties te buiten en vormen een bedreiging voor het voetbal. Wij als UEFA werken er hard aan om nieuwe regels op te stellen en om een transparant systeem te krijgen. Dat is onze belangrijkste prioriteit’, aldus de preses die een groot voorstander is van de toepassing van de 6+5-regel. De Fransman wil in de eerste plaats de geldstromen inzichtelijk maken.

Het Italiaanse Internazionale lijkt zich weinig aan te trekken van de woorden van Platini. De club heeft inmiddels een prijskaartje van 160 miljoen euro!! om de nek van Zlatan Ibrahimovic gehangen. Volgens diverse media zou Ibrahimovic al een akkoord hebben bereikt met FC Barcelona. Samuel Eto’o zou bij de deal zijn betrokken en in de tegengestelde richting naar Internazionale verkassen.

Bron: Voetbal International.nl

Related posts