Om te kopen zal Ajax eerst moeten verkopen

‘Naar alle waarschijnlijk komt er een grote uitverkoop bij Ajax voor aanvang van komend seizoen’, aldus Financieel directeur Jeroen Slop in een verklaring tegenover de Dow Jones Nieuwsdienst.

“Met de komst van een nieuwe trainer (Martin Jol, red.) ontstaat er ook een nieuwe voorkeur voor spelers uit de selectie waardoor een verkoop deze zomer heel goed mogelijk is”, verklaarde Slop. Volgens de topman is er op dit moment te weinig geld in nieuwe spelers te investeren, waardoor verkoop noodzakelijk is. “De opbrengst daarvan kan dan weer aangewend worden om nieuwe spelers te kopen.”

Ajax heeft al jaren achtereen geen Champions League voetbal gehaald en hierdoor zijn er al miljoenen misgelopen. “Door het missen van de Champions League lopen we een bruto jaaromzet van EUR20 miljoen mis”, rekent Slop voor. Aan transfers is de voorbije seizoenen echter wel genoeg verdiend, en dat wil men in Amsterdam graag zo houden.

Er zal de komende jaren weer veel geld in de jeugdopleiding worden gepompt om zodoende weer volop de talenten een kans te geven en met een latere verkoop van spelers wederom weer miljoenen te verdienen.

Bron: voetbalzone

Related posts