Serviër Ivan Obradovic moet opvolger Vermaelen worden

Ivan Obradovic moet de opvolger van Thomas Vermaelen in de Amsterdam Arena worden, zo weet De Telegraaf vanochtend te melden. De interesse voor Obradovic is niet nieuw: In november vorig jaar wisten wij de interesse al te melden (zie eerdere berichten hieronder). Maandag werd de transfer van Vermaelen naar Arsenal op hoofdlijnen afgerond, maar de vervanger van de Belg staat al klaar. Obradovic speelt op dit moment voor Partizan Belgrado en moet circa zeven miljoen euro kosten.

De twintigjarige Obradovic kan het beste uit de voeten als linksback. Op 6 september 2008 maakte Obradovic zijn debuut in het nationale team van Servië tijdens het WK-kwalificatieduel tegen de Faroër Eilanden.

Vermaelen zou voor zo’n twaalf miljoen naar de Engelse grootmacht vertrekken. Een gedeelte van dat geld wordt meteen geïnvesteerd in Obradovic. Met de overige vijf miljoen euro gaat Ajax nog op zoek gaan naar een aanvallende versterking. Zo staat Eljero Elia al wekenlang in de belangstelling van de Amsterdammers. Al zal Ajax voor hem nog enkele miljoenen erbij moeten sprokkelen.

Zie ook eerdere berichten:
27-05-2009: ‘Ajax meldt zich voor Servische linksback Obradovic(20)’
23-11-2008: Gerucht: ‘Ajax volgt Servische linksback van Partizan Belgrado; Obradovic(20)’

Related posts