Aras Özbiliz talent van de Toekomst

Aras Özbiliz heeft vanavond de prijs gekregen voor talent van de Toekomst. De speler zal komend seizoen deel gaan uit maken van Jong Ajax. Özbiliz wist afgelopen seizoen vaak het net te vinden voor de A2. Na een zware knieblessure eind april is Özbiliz waarschijnlijk tot aan de winterstop uitgeschakeld.

De reden om Özbiliz de prijs toe te kennen had niet alleen te maken met de voetbalkwaliteiten van de linksbenige aanvaller. Nee, hij dankte zijn trofee voor een minstens zo’n groot deel aan zijn karakter. Özbiliz wordt geplaagd door zware blessures (rug, schouder, knieën), maar keert steeds ijzersterk terug. Eind april sloeg het noodlot opnieuw toe. Hij scheurde zijn kruisband en moest onder het mes. Het duurt waarschijnlijk nog tot de winterstop voordat we Özbiliz weer in actie zien. ‘Talent is aangeboren geluk’, vertelde hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink. ‘Maar om de top te bereiken heb je nog meer nodig dan dat. Aras heeft bewezen dat hij zo iemand is. Hij is niet alleen een hele creatieve voetballer, maar is ook mentaal ijzersterk’.

Lach en een traan
Het feest op de Toekomst had natuurlijk ook een donkere zijde. Dit had natuurlijk alles te maken met het overlijden van Bobby Haarms. Voorzitter Uri Coronel verwoorde het precies goed. ‘Dit is een feestelijke avond in een hele verdrietige week. Bob was een icoon, een echte Amsterdammer, een persoonlijkheid en natuurlijk een groot Ajacied. Na een indrukwekkend moment van stilte en een traan mocht Özbiliz dan toch de trofee in handen nemen uit handen van Lucky Ajax-voorzitter Theo de Groot.

Aras Özbiliz had niet verwacht de prijs te zullen krijgen. ‘Ik ben blij en ook trots dat ik de prijs heb mogen ontvangen. Doel is nu om sterk terug te komen van mijn blessure en om dan in Jong Ajax te laten zien dat ik de trofee verdien’, aldus Özbiliz .

Bron: Ajax.nl

Related posts