Ajax en Arsenal akkoord maar eisen Vermaelen (voorlopig) te hoog

De transfer van Thomas Vermaelen van Ajax naar Arsenal is nog altijd niet rond. De Londense club heeft met de Amsterdammers een akkoord over een transferbedrag van 13 miljoen euro. De Rode Duivel, die voor vier seizoenen kan tekenen, gaat echter niet akkoord met de financiële aanbieding van de Gunners, zo meldt het Belgische Nieuwsblad.

Dat de 23-jarige Thomas Vermaelen zich niet kan vinden in de voorwaarden van Arsenal mag gerust een verrassing heten. De 21-voudige Rode Duivel kan bij de club van de Franse topcoach Arsène Wenger zeker meer verdienen dan in Nederland maar wil, samen met zijn Deense manager en ex-speler Sören Lerby, het onderste uit de kan. Vermaelen is sinds zaterdag op vakantie naar Mauritius maar zijn zaakwaarnemer Lerby voert de onderhandelingen.

‘Dit is de situatie na het eerste gesprek met Arsenal’, aldus Vermaelen gisteravond vanuit Mauritius. ‘Er komt in de volgende dagen nog een tweede onderhoud. Ik zie het natuurlijk wel zitten om voor Arsenal te spelen. Het is een grote sportieve uitdaging en financieel word ik er ook beter van. Ik denk wel dat het in orde komt.’

Het is moeilijk aan te nemen dat de transfer naar de sterkste en meest lucratieve competitie ter wereld zou stuklopen op de transfereisen van de speler. Hoewel gisteren nog werd gemeld dat vraag en aanbod nog mijlenver uit elkaar liggen, wordt toch niet uitgesloten dat het alsnog in orde komt.

Duurste Belg
Met een transfersom van 13 miljoen euro zou Vermaelen de op één na duurste Belg ooit worden. Alleen Marouane Fellaini, voor 20 miljoen euro getransfereerd van Standard naar Everton, deed beter. Als Vermaelen toch nog tekent, wordt hij naast Fellaini, Vincent Kompany (Manchester City) en kersvers international Ritchie De Laet (Manchester United) de vierde Rode Duivel in de Premier League.

Related posts