TV-Tip voor aanstaande zondagavond: ‘Het gebroken hart van Ajacied Rijnders’

Voor het tweede jaar komt het geschiedenisprogramma Andere Tijden met acht speciale sportuitzendingen; Andere Tijden Sport. Vanaf aanstaande zondag op Nederland 1, 22.05 uur. Aanstaande zondag het verhaal van Ajacied Nico Reijnders. De uitzending heet: ‘Het gebroken hart van Ajacied Nico Rijnders.’ Rijnders is in 1976 slechts 28 jaar als hij aan een hartkwaal overlijdt, eenzaam in zijn appartement

Aanvankelijk wordt gedacht dat er medische missers waren gemaakt, of dat de teamarts niet juist had opgetreden. Tijdens deze uitzending wordt de cardioloog opgezocht die Rijnders toen heeft onderzocht. Die cardioloog vertelt nu – het dossier van toen bekijkend – dat ze toen niet konden vaststellen wat nu wel kan. Nu kan zo’n hartafwijking verholpen worden, toen niet. Rijnders was gewoon een pechvogel met hartritmestoornissen. Zijn vrouw zegt nu dat haar leven kilo’s lichter is geworden. Haar maag draait nu niet meer om als ze aan zijn dood denkt. Ze had hem vlak voor zijn dood verlaten. Sindsdien voelde ze altijd schuldig, omdat ze dacht dat hij nooit was gestorven als ze bij hem was gebleven.

Mooie beelden
Er zitten veel mooie beelden in van de Europa Cup 1-finale, 1971, met Johan Cruijff, Sjaak Swart en Piet Keizer. Dus ik zeg: ‘Gewoon lekker kijken en je verbazen’.

Bron: Sportweek

Related posts