Column: Clubliefde is mijn Religie

In het leven is niks zeker behalve dat we er vroeg of laat een keertje tussenuit knijpen.
Wel kan er gesproken worden van vormen van zekerheden in de zin van geloof, passie & liefde.

Wat betreft geloof komt gelijk het woord religie om de hoek kijken en dit wordt door een ieder op zijn eigen manier beleefd. Zelf heb ik een katholieke achtergrond al mag dat verders geen naam hebben, want die ene keer dat ik nog een kerk bezoek is als er een familielid, vriend a bekende is overleden en je een laatste vorm van respect kom tonen.
Nee mijn geloof is al sinds jongs af aan rood wit gekleurd en dat zal altijd zo blijven, want van dat geloof zal ik nooit afvallen.

Vanuit mijn geloof vormt zich een passie vervuld met liefde en ook hierbij bekijk ik en bedrijf ik deze passie & liefde door een rood witte bril.
Elke wedstrijd heeft iets zoals een mens heeft met die 1e verliefdheid, want in je onderbuik komt die spanning weer naar boven alsof er sprake is van vlinders. Mooie rood witte vlinders wel te verstaan en deze zijn de ene keer groter dan de andere, daar dit dan weer met het belang van de wedstrijd te maken heeft.
Tja als je dit dan zo leest dan zou clubliefde bijna poëtisch zijn, vol van mooie warme gedachten en gevoelens, maar niks is minder waar.

De passie & liefde word namelijk lang niet altijd beantwoord door de club en zeker zo belangrijk ook niet door de buitenwacht. Waar je bij de “kleinere” clubs nog als dorpsgek wordt beschouwd zien ze “ons” juist aan voor potentiële criminelen en hangjongeren (of ouderen!).
Wij delen onze passie namelijk vooral samen met zij die ook rood – wit door het leven gaan en komen hierdoor vaak in grote getallen op een zelfde locatie terecht. Hier wordt gelachen, gehuild, gezopen en gezeken, omdat we ons dan op ons gemak voelen. Wij leven hier volgens onze regels en laten duidelijk merken aan anderen dat die regels nageleefd dienen te worden, daar zodoende de passie en liefde op een juiste manier in stand blijft.

Bovenstaande is dus het 100% bewijs dat liefde iets eeuwigs is en ook moet blijven, daar je dan als mens zijnde in ieder geval van iets verzekerd bent. Dit kan geen mens of groepering je afnemen en tevens zal je altijd door middel van je genoten passie herinnerd blijven.
Voetbal is oorlog werd er ooit geroepen en dit is zonder twijfel de absolute waarheid, want waar ter wereld dan ook, in welke eeuw dan ook en door wie dan ook, de toen & daar gevoerde oorlog kwam enkel voort uit liefde voor een doel & passie.
Met zijn allen strijden voor de zege of anders strijdend met zijn allen ten onder gaan is een gevolg van ons geloof, onze liefde en de eeuwige rood witte passie.

Ruud

Related posts