‘Van Gaal’s Bayern Munchen mengt zich in de strijd om Braafheid’

De strijd om FC Twente-verdediger Edson Braafheid wordt steeds interessanter. Bayern München, dat het komende seizoen wordt getraind door Louis van Gaal, heeft nu ook serieuze interesse in de linkervleugelverdediger, zo weet Het Parool vanochtend te melden. Eerder had ook Schalke 04 al zijn voelsprieten naar Braafheid uitgestoken. Door zijn gelimiteerde transfersom van twee miljoen euro is de Amsterdammer een koopje voor topclubs. In Nederland hebben Ajax en PSV serieuze interesse in de speler, die het afgelopen seizoen debuteerde in het Nederlands elftal.

Hoewel diverse media deze week meldden dat hij al bijna akkoord is met Ajax, gaat zijn persoonlijke voorkeur in Nederland uit naar een hernieuwde samenwerking met trainer Fred Rutten, die in dienst treedt bij PSV, zo weet Het Parool. Eerder werd ook ploeggenoot Eljero Elia al eens aan Bayern gelinkt. Het is algemeen bekend dat Van Gaal zeer gecharmeerd is van Elia. Hoewel Braafheid het verlossende woord nog niet heeft uitgesproken, is het vrijwel zeker dat hij vertrekt bij Twente. De club is inmiddels ook al begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe linksback.

Zie ook eerdere berichten:
02-06-2009: Amsterdammer Braafheid kiest tussen Ajax en PSV maar sluit ook nog een jaar Twente niet uit
02-06-2009: Ajax ver met vastleggen Braafheid: Vd vaart onhaalbaar
28-05-2009: Braafheid gaat op gevoel kiezen voor Ajax of PSV
20-05-2009: Ook PSV, Schalke 04 en Tottenham Hotspur hebben belangstelling voor Braafheid
19-05-2009: Munsterman soap start opnieuw
18-05-2009: ‘Ajax wil Twente-verdediger Edson Braafheid’
05-09-2007: Ten Cate wilde Braafheid en vervanger voor Davids maar Van Geel sprak veto uit
28-11-2006: ‘Edson Braafheid naar Ajax’
07-06-2006: Davids, Mendes, Braafheid of toch Kluivert?

Related posts