‘Van der Wiel raakt basisplek in Oranje kwijt aan Heitinga’

Gregory van der Wiel lijkt zijn basisplaats in het Nederlands elftal kwijt te raken aan John Heitinga. De verdediger van Ajax, die zijn voormalig ploeggenoot in de afgelopen twee interlands met verve verving, zou tegen IJsland genoegen moeten nemen met een plek op de bank, zo concludeert de Telegraaf na het zien van de training.

Heitinga ontbrak in de afgelopen WK-kwalificatieduels met Schotland en Macedonië wegens een blessure. Van der Wiel verving de verdediger van Atlético Madrid met succes, maar nu Heitinga weer beschikbaar is lijkt bondscoach Bert van Marwijk de Ajacied te passeren. Oranje speelt zaterdag in Reykjavik tegen IJsland en treft vier dagen later in De Kuip Noorwegen. Nederland heeft nog drie punten nodig om zich te plaatsen.

Wisselen
“Als er geen reden is om veel te wisselen, ga ik het liefst van dezelfde samenstelling uit. Duidelijkheid is dan belangrijk en spelers weten precies wat ze moeten doen”, zei Van Marwijk, die Oranje op dit punt stappen heeft zien maken. “Voor mij de reden dat we stabieler zijn geworden en dus beter.”

Barcelona
“Vanuit een goede organisatie kunnen we maximaal profiteren van onze individuele kwaliteiten”, legt de keuzeheer uit. “Zie bij FC Barcelona, het beste team van de wereld met veel individuele klasse, maar waar iedereen werkt, ook die talentvolle middenvelders en aanvallers. Dat is de basis van hun succes.”

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Jong; Kuyt, Van Persie, Robben; Huntelaar.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts