Stekelenburg wil ‘voorlopig’ bij Ajax blijven

Maarten Stekelenburg ziet weer perspectief bij Ajax. De doelman van Ajax, die sinds maart de tweede keus in Amsterdam was, is blij met de trainerswissel in de Nederlandse hoofdstad en geeft aan dat hij wil blijven. Een gesprek met de nieuwe trainer, Martin Jol, heeft de international echter nog niet gehad.

“En dat wil ik ook pas voeren als ik terug ben van mijn vakantie”, zegt de keeper, die enkele maanden geleden plots plaats moest maken voor Kenneth Vermeer, in gesprek met Metro. “Het waren een paar hectische maanden. Na deze twee interlands te hebben gehad, wil ik even de tijd nemen om mijn hoofd leeg te maken.”

Geen klootzak
De international heeft de afgelopen periode als moeilijk ervaren. “Natuurlijk, ik ben kwaad geweest dat ik bij Ajax in maart plots op de bank terecht kwam”, zei Stekelenburg. “Marco van Basten heeft mij niets laten merken voordat hij de voorkeur aan Vermeer gaf. Bij Ajax heb ik het besluit tijdens de resterende wedstrijden overigens nooit besproken. Na ons laatste duel tegen FC Twente heeft Van Basten wel met me gepraat. Begrip voor zijn keus heb ik nog steeds niet. Maar dat hij een andere visie heeft, maakt hem nog geen klootzak.”

Verkroppen
“Tweede keus bij Ajax, in het begin kon ik het maar moeilijk verkroppen”, vervolgt Stekelenburg. “Mede dankzij de bondscoach is dit toch gelukt. Bij Bert van Marwijk vond ik een luisterend oor en zijn vertrouwen in mij heeft ervoor gezorgd dat mijn seizoen niet volledig is mislukt. Het was lekker om als eerste keeper van Oranje tegen Schotland en Macedonië twee keer de nul te houden. Ook de komende twee interlands, zaterdag in IJsland en woensdag thuis tegen Noorwegen, zie ik als een mooie manier om dit voor Ajax teleurstellende voetbaljaar af te sluiten.”

Aan een transfer denkt Stekelenburg nu niet meer. “Om zelf meer ervaring op te doen lijkt de Engelse of Duitse competitie me wel wat, maar voorlopig wil ik graag bij Ajax blijven. Als Van Basten was gebleven, zou de situatie anders zijn geweest. In aanloop naar het WK van volgend jaar is het toch belangrijk om wekelijks bij je club te spelen. Ik ben benieuwd naar de plannen van Jol”, aldus de goalie.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts