Pranjic voor drie jaar naar Bayern Munchen

Het bericht dat Danijel Pranjic deze zomer de overstap maakt van SC Heerenveen naar Bayern München, dat donderdag werd gepubliceerd in de Duitse boulevardkrant Bild-Zeitung, blijkt op waarheid te berusten. Tegenover Voetbal International bevestigt de Kroaat dat hij rond is met de club van trainer Louis van Gaal. Pranjic werd de afgelopen jaren diverse keren in verband gebracht met Ajax (zie eerdere berichten hieronder). Ook de speler zelf liet enkele malen weten graag naar Ajax te willen komen. Tot een transfer kwam het echter nooit.

“Ik teken voor drie seizoenen”, liet Pranjic weten in een reactie aan Voetbal International. Het nieuws zal volgens de speler volgende week pas officieel naar buiten worden gebracht. “Als de medische keuring maandag goed verloopt. Ik ben ontzettend blij dat het deze club is geworden. Het is Bayern München, moet ik nog meer zeggen.”

De ploeg van trainer Louis van Gaal legt volgens Bild tien miljoen euro neer voor de 27-jarige middenvelder van SC Heerenveen. Pranjic verkeerde dit seizoen in grote vorm, in dertig competitiewedstrijden scoorde de achttienvoudig Kroatisch international zestien keer.

Pranjic is al de vijfde versterking voor Bayern München voor komend seizoen. Eerder werden Anatoli Timostsjoek (Zenit Sint-Petersburg), Alexander Baumjohann (Borussia Mönchengladbach), Ivica Olic (Hamburger SV) en Mario Gomez (VfB Stuttgart) vastgelegd.

Zie ook eerdere berichten:
13-05-2009: ‘Liverpool heeft Pranjic bijna binnen’
02-05-2009: Pranjic wil weer samenspelen met Sulejmani
11-02-2009: Pranjic: ‘Ajax had mij ook moeten halen’
01-02-2009: Pranjic had informeel gesprek met Van Basten
08-12-2008: Sulejmani: ‘Pranjic ideale speler voor Ajax’
09-10-2008: Van Basten had ook Pranjic willen overnemen van Heerenveen
27-09-2008: Pranjic: ‘Ajax heeft helaas niet gebeld’
01-08-2008: Sulejmani: ‘Pranjic vertelde mij dat samenspelen met Huntelaar een genot is’
04-06-2008: Pranjic flirt opnieuw met Ajax: ‘Een club als Ajax zou prettig zijn’
07-05-2008: Pranjic flirt toch weer met Ajax: ‘Mooi om bij Ajax te spelen’
15-04-2008: Pranjic wijst Ajax, feyenoord en PSV af
01-04-2008: ‘Naast Sulejmani ook Dingsdag, Pranjic en Saeijs in beeld’

Related posts