Computerkraker veroordeeld door politierechter

De politierechter heeft donderdagochtend uitspraak gedaan omtrent de strafzaak betreffende de computerinbraak bij medewerkers van Ajax. De dader, een medewerker van Voetbal International, werd veroordeeld tot 200 uur werkstraf, waarvan 50 uur voorwaardelijk, zo meldt Ajax.nl. Door een inbraak lekte in februari 2008 een aantal belangrijke documenten van voorzitter John Jaakke uit. Het ging onder meer om het rapport van Uri Coronel, de huidige voorzitter van de Amsterdammers. Ajax reageert tevreden op de opsporing en de veroordeling van de dader.

Zie ook eerdere berichten:
01.04-2009: Kraker pc Jaakke 4 juni voor de rechter
11-09-2008: Ajax reageert verheugd op nieuws computervredebreuk; VI zwijgt in alle toonaarden
11-09-2008: Werknemer VI op non-actief na computerinbraak Ajax

Related posts