Nieuwe FIFA regels geven Aissati meer bedenktijd voor keuze Marokko of Oranje

Ismaïl Aissati hoeft voorlopig nog niet te kiezen tussen Marokko en Nederland. De Ajax-middenvelder moest eigenlijk voor zijn 21e verjaardag een keus maken tussen de twee landen, maar woensdagavond voerde de FIFA een verandering door in de regels: Er is nu geen leeftijdsgrens meer waarop spelers van land kunnen ruilen.

In de oorspronkelijke reglementen mocht een voetballer met een dubbele nationaliteit na zijn 21e verjaardag niet meer voor een andere nationale ploeg spelen dan hij in de jeugdelftallen deed. Tijdens een congres in Zuid-Afrika nam de FIFA echter een motie aan om die grens af te schaffen. Voetballers mogen nu ook na hun 21e verjaardag van land wisselen, zo maakte de wereldvoetbalbond woensdagavond bekend.

Voor Aissati betekent dit dat hij nog even kan nadenken over zijn interlandplannen. De Ajacied wordt in augustus van dit jaar 21 en had bij de oude regelgeving over twee maanden moeten kiezen tussen Marokko en Nederland. Aissati speelde al in Jong Oranje, maar heeft nog geen A-interlands achter zijn naam staan. Wanneer een speler een A-interland speelt kan er sowieso niet meer van land gewisseld worden.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts