‘Ajax en Arsenal akkoord over transfer Vermaelen’

Arsenal heeft woensdagavond met Ajax overeenstemming bereikt over de transfer van Thomas Vermaelen van Amsterdam naar Londen, zo meldt de Engelse website Sport.co.uk. Naar verluidt bedraagt de transferom 10 miljoen pond, wat neerkomt op ongeveer 12 miljoen euro. Volgens bronnen binnen de Londense club zal de tranfer binnen 48 uur bekend gemaakt worden.

De 23-jarige verdediger vertrok in 2004 van Germinal Beerschot Antwerpen naar Ajax en speelde sindsdien 85 wedstrijden voor de Amsterdamse club. Daarnaast staat de teller voor de Belgisch international op 21 interlands.

Eerder al liet Vermaelen blijken dat hij een transfer naar de Engelse Premier League wel zag zitten, maar wist op dat moment te vertellen dat er nog geen enkele club zich voor hem had gemeld. Nu lijkt de Belg toch echt te verkassen naar Arsenal. Naar verluid zal Arsenal de transfer binnen 48 uur bekend maken.
Ajax zal dus op zoek moeten naar een vervanger voor Vermaelen en heeft inmiddels Edson Braafheid van FC Twente een contract van vier jaar voorgelegd. Of de geboren Amsterdammer ook werkelijk naar Ajax komt is nog niet helemaal zeker. Ook psv lijkt een optie voor international Braafheid.

Related posts