Ajax in gesprek met Arsenal over Vermaelen maar akkoord lijkt ver weg

Ajax is dan toch in gesprek met Arsenal, zo meldt althans het Algemeen Dagblad vanochtend. De Engelse topclub heeft zich gemeld voor Thomas Vermaelen, de huidige linksachter van de Amsterdammers. Ajax wacht af welk transferbedrag Arsenal maximaal over heeft voor het aantrekken van de huidige linksback van de Amsterdammers. De Engelse topclub heeft zijn interesse in de 23-jarige Belg geconcretiseerd, maar vraag en aanbod liggen voorlopig nog een eind uit elkaar. Ajax heeft voor zijn aanvoerder en international een bedrag tussen de 12 en 15 miljoen euro in het hoofd, Arsenal zit een stuk lager.

Bij de Londense club hanteert manager Arsène Wenger al sinds jaar en dag een strakke transferpolitiek. Hij betaalt nooit meer voor een speler dan hij bij aanvang van de onderhandelingen in zijn hoofd heeft. Zit een verkopende club naar zijn beleving te hoog in de boom, dan komt het niet tot een deal en leidt Wenger zelf weer een talent op. In dit geval heeft Arsenal ook een alternatief van buitenaf voor de Ajacied.

Vanuit de Premier League heeft ook Aston Villa interesse in Vermaelen, die zich dit weekeinde zelf voorzichtig uitliet over de belangstelling van Arsenal. ,,Ik kan niet alles prijsgeven. Een transfer naar Arsenal zou mooi zijn, maar ik zit er nog niet,’’ zei de Belg in Tokio, waar hij met België van Japan verloor (4-0) in het toernooi om de Kirin Cup. Als Vermaelen bij Ajax blijft, kan hij als centrumverdediger fungeren.

Zie eerdere berichten:
31-05-2009: ‘Jol blokkeert vooralsnog transfer Vermaelen’
25-05-2009: Blind: ‘Nog geen concrete interesse voor Vermaelen’
23-05-2009: Arsenal bereid miljoenen te betalen voor Vermaelen
17-05-2009: Vermaelen ook in belangstelling Arsenal
14-05-2009: Ajax heeft nog niets gehoord van Villa over Vermaelen
10-05-2009: Aston Villa manager Martin O’Neill zelf in ArenA voor Vermaelen
07-04-2009: Aston Villa: ‘Vermaelen niet op ons lijstje’
06-04-2009: ‘Aston Villa biedt 10 miljoen euro voor Vermaelen’

Related posts