Pérez opnieuw de baas bij Real Madrid. ‘Einde Nederlandse enclave in zicht?’

Florentino Pérez leek de strijd aan te moeten gaan met Eduardo Garcia en Juan Onieva om de voorzittershamer van Real Madrid. Maandag wordt Pérez echter gepresenteerd als nieuwe voorzitter omdat beide kandidaten zijn afgehaakt.

Het definitief aanstellen van Pérez als voorzitter lijkt voor de Nederlandse voetballers bij Madrid geen goed nieuws. Pérez heeft al eerder laten doorschemeren weinig toekomst te zien voor bepaalde voetballers bij Real, waaronder ook een aantal uit Nederland afkomstige spelers.

De nieuwe voorzitter zou er niet voor schromen om Cristiano Ronaldo, Kaka en Xabi Alonso naar Madrid te halen voor astronomische transfersommen. De nu 62-jarige Pérez was eerder voorzitter bij de Spaanse topclub tussen 2000 en 2006 en haalde toen topspelers als Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Michael Owen en Robinho naar Santiago Bernabéu. Voor de invulling van zijn technische staf schermt Pérez met de namen van Jorge Valdano (technisch directeur), Zinedine Zidane (technisch adviseur) en Villarreal-coach Manuel Pellegrini als hoofdtrainer.

De Spaanse club presenteert de voorzitter om 13.00 uur.

Related posts