Van der Sar baalt van nederlaag tegen FC Barcelona

Edwin van der Sar heeft met zijn team Manchester United niet opnieuw de Champions Leaque weten te winnen. In Rome was Barcelona na negentig minuten met 2-0 toch de verdiende winnaar en daar was de oud-Ajacied niet echt over te spreken. Na afloop van de finale liet hij dan ook zijn onvrede blijken tegenover de camera’s van de NOS.

Van der Sar sprak na afloop van een terechte nederlaag, maar toch vond hij dat zijn team niet geheel kansloos was tegen Barcelona. ‘Wij starten goed aan de wedstrijd en kregen meteen drie goede kansen. Als je er daarvan eentje benut dan wil ik het nog wel eens zien. Het is jammer dat Barcelona uit de eerste de beste kans gelijk de 0-1 binnenschiet, want dan weet je dat je het moeilijk krijgt tegen die ploeg’. Op de vraag of United woensdag de power miste was hij kort in zijn antwoord. ‘Als je de bal niet hebt is het lastig om de power te tonen. Maar het zat er niet in vandaag’, verduidelijkt de keeper.

Rome
Van der Sar was dus opnieuw in Rome, daar waar hij dertien jaar geleden ook was met Ajax voor de Champions Leaque finale tegen Juventus. Toen moest de beslissing vallen via penalties en de uitslag daarvan weten wij allemaal nog. Na afloop stond hij niet met het zelfde gevoel. ‘Nee, het is minder, maar het blijft natuurlijk wel erg’. Een ontsnapping, zoals in de Champions League-finale tegen Bayern München in 1999 met twee treffers in de slotfase, zat er nu niet in voor Manchester. Barcelona had de controle over de wedstrijd en gaf die niet uit handen. Na de Primera División en de Copa del Rey legde Barcelona woensdagavond ook beslag op de Champions League. Met de winst van laatstgenoemde trofee is de Treble een feit.

Related posts