Blind: ‘Ik heb er niet lang over na hoeven te denken’

Danny Blind is verguld met zijn nieuwe functie binnen Ajax. De huidig technisch manager zal zijn functie gaan combineren met het assistent-trainerschap van de nieuwe Ajax coach Martin Jol. De aanstelling van Blind was overigens wel een bepalende factor in de besprekingen tussen Jol en Ajax.

Martin Jol noemde Blind tijdens zijn presentatie een belangrijke factor om ‘ja’ te zeggen tegen het aanbod van Ajax. ‘Ik heb graag iemand naast mij die de club door en door kent en dan is Danny de juiste persoon’, aldus Jol. Of Blind het leuk vind om weer op het veld te staan laat hij weten,’Heel erg leuk’, daarmee bedoel ik niet dat ik het in mijn oude rol niet naar mijn zin had. Het verzoek kwam van Martin. Dat doet je toch wat, aangezien je als oud-voetballer toch graag op het veld wilt staan. Ik heb er dan ook niet lang over na hoeven denken’. Blind zal naast het assisteren van Jol ook veel aandacht blijven besteden aan de jeugdopleiding. ‘Dat zal vooral in de middaguren gebeuren. Van een aantal dingen moeten we nog kijken hoe we het gaan verdelen’.

Toekomst
Of Blind hiermee als het ware wordt opgeleid om in de toekomst hoofdtrainer van Ajax te worden laat hij weten, ‘Dat is een mogelijkheid. Maar in de voetballerij is het moeilijk plannen. Voorlopig is Jol drie jaar hoofdtrainer. Stel nou eens dat hij drie keer op rij kampioen wordt, dan moet Ajax in mijn ogen niets veranderen’. Blind volgde in het voorjaar van 2005 Ronald Koeman op als hoofdtrainer van Ajax. Hij moest in de zomer van 2006 wijken voor Henk ten Cate. Blind werd technisch directeur van Sparta maar vertrok weer naar Ajax toen hij als technisch manager aan de slag kon in de Arena.


Related posts