Mathijsen: ‘Jol hoofdprijs voor Ajax’; De Jong: ‘Geen beter moment om op te stappen bij HSV’

Ajax heeft volgens Joris Mathijsen een uitstekende slag geslagen door Martin Jol (53) voor drie jaar vast te leggen als hoofdtrainer. “Zeker als je ziet wie er nog beschikbaar waren, is dit de absolute hoofdprijs”, zegt de verdediger van HSV, die de Scheveninger met lede ogen uit Hamburg ziet vertrekken vandaag in De Telegraaf.

“Ik had graag nog jaren met hem gewerkt, maar het mag helaas niet zo zijn. Het is een domper dat hij weggaat en ik had het niet verwacht.” Dat is niet vreemd ook. “Zaterdag plaatsten we ons nog voor de Europa League en zondag wensten we elkaar een prettige vakantie, waarbij alle spelers een schemaatje meekregen om hun conditie op peil te houden”, aldus de international. “Ik vind het jammer dat hij ons nooit heeft laten weten wat er speelde. Alsof er niks aan de hand was, bleef hij bezig met komend seizoen. Vanmiddag (gisteren, red.) heeft hij me alsnog persoonlijk op de hoogte gesteld.”

Garantie voor succes
Jol is in de Amsterdam ArenA een garantie voor succes, denkt Mathijsen. “Martin is een trainer die met name jonge jongens zichtbaar beter maakt, maar ook nog eens fantastisch een wedstrijd ‘leest’. Door zijn wissels kan hij een wedstrijd doen kantelen. Daarnaast is hij een ongelooflijke motivator. In zijn wedstrijdbesprekingen geeft hij de spelers veel vertrouwen. En dat is de basis van de goede prestaties van dit jaar”, aldus de Brabander, die met HSV de halve finale van de DFB-Pokal en UEFA Cup bereikte en tot drie wedstrijden voor het einde van de competitie meespeelde om de landstitel.

Nigel de Jong
“Dat meen je niet?” was de eerste reactie van Nigel de Jong op Martin Jols transfer van HSV naar Ajax. De ex-Ajacied werkte voordat hij naar Manchester City verhuisde zes maanden samen met de Nederlander. “Ik vind het sneu voor HSV dat men voor de derde keer in drie jaar op zoek moet naar een nieuwe trainer, maar ben blij voor Ajax en voor Jol. Hij is de juiste man op de juiste plaats. En voor Martin is er geen beter moment om in te stappen, want de huidige situatie van de club is niet echt best.”

Related posts