MARTIN JOL NIEUWE TRAINER AJAX

Martin Jol is de nieuwe trainer van Ajax. Dat heeft algemeen directeur Rik van den Boog dinsdagmiddag bevestigd tegenover AT5. Een delegatie van de Ajax-leiding was vandaag in Hamburg om te onderhandelen met Hamburger SV over de overgang van de 53-jarige coach. Eerder kwamen Jol en Ajax al een 3-jarig contract overeen. Later op de dag kwamen ook de clubs onderling eruit. Donderdag om 16.00 uur wordt hij gepresenteerd bij een persconferentie in de Amsterdam ArenA.

Jol had nog een contract tot medio 2010 bij de Duitse club. De Nederlandse coach was pas één jaar in dienst bij HSV. Hij bereikte zowel in de Duitse beker en de UEFA Cup de halve finale. In de Bundesliga werd het elftal vijfde. HSV heeft zich daardoor geplaatst voor de voorronde van de nieuwe Europa League.

De 53-jarige Jol, die als prof onder andere voetbalde bij ADO Den Haag, FC Twente en Bayern München was eerder als coach werkzaam bij Roda JC, RKC Waalwijk en Tottenham Hotspur.

Related posts