Jol; ‘Ajax biedt mij een hele mooie kans’

Martin Jol keert terug op de Nederlandse voetbalvelden. De oefenmeester tekent een contract dat hem voor drie seizoenen aan Ajax verbindt, zo meldt de Amsterdamse club dinsdagmiddag. Jol wordt de opvolger van Marco van Basten, die eerder zijn contract inleverde

‘Ajax biedt me een hele mooie kans, met oog voor de lange termijn’, vertelt de Hagenaar op de clubsite. ‘Ik krijg een uitgebreid pakket met verantwoordelijkheden. Ajax is een fantastische club en ik heb ontzettend veel zin om er aan de slag te gaan. Ik heb het bij HSV ontzettend naar mijn zin gehad, het is een grote club en Hamburg is een fijne stad om te leven en te werken. Ik heb de laatste jaren in het buitenland gewerkt en keer nu weer terug naar Nederland, daar kijk ik erg naar uit’.

Jol (53) wordt bij Ajax hoofdtrainer van het eerste elftal en vanuit die hoedanigheid tevens verantwoordelijk voor andere voetbalaangelegenheden zoals het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding van de club. Jol gaat rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Rik van den Boog. In het verleden was Jol tevens trainer van Roda JC, RKC Waalwijk en Tottenham Hotspur.

‘Het is de belangrijkste positie binnen een voetbalclub, dus we zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan’, vertelt Van den Boog op zijn beurt. ‘Martin beschikt over alle kwaliteiten die de nieuwe trainer van Ajax in onze optiek zou moeten hebben. Hij is ervaren en heeft die ervaring in binnen- en buitenland opgedaan. Hij heeft bij grote en minder grote clubs gewerkt en daarbij aangetoond het maximale uit zijn spelers te kunnen halen’.

‘Daarnaast is hij een trainer van wie is gebleken dat hij bereid is talentvolle jeugdspelers een kans te geven, wat voor ons van elementair belang is. We zijn als clubleiding nog niet zo lang in deze samenstelling aan het werk bij Ajax, maar ik ben heel blij met de manier waarop we hebben samengewerkt om dit te bewerkstelligen. Het was een spannende en boeiende periode, met een uitstekend resultaat voor Ajax’, aldus Van den Boog.

Bron: Ajax.nl/Voetbalzone.nl

Related posts