Olsen: ‘Ik ben wel benaderd maar geen toestemming van Deense bond’

Morten Olsen geeft toe gesproken te hebben met Ajax over een functie als hoofdtrainer, zo meldt de Deen in de Deense krant Politiken. De Deense bond DBU blijft echter bij haar standpunt dat Olsen geen twee functies mag bekleden, waardoor Olsen geen optie meer is. ‘Ajax heeft zich op een gegeven moment bij mij gemeld. Vervolgens heb ik er voor gekozen om de kaarten bij mijn werkgever op tafel te leggen’, zegt Olsen in de krant.

Hij wil niet zeggen wanneer Ajax, dat eerder dit voorjaar Marco van Basten zijn functie zag neerleggen na een teleurstellend seizoen, zich bij hem heeft gemeld. Maar de DBU wil de bondscoach niet laten gaan. Ook niet naar een functie, waarbij hij beide ploegen tegelijkertijd zou kunnen trainen.

Olsen kan daar uiteindelijk vrede mee hebben. ‘Ik heb al een fantastische baan, waar ik blij mee ben. Meer zit er niet in’, zegt Olsen, wiens contract afloopt in de zomer van 2010. Olsen en Denemarken liggen op koers voor het bereiken van het WK van 2010. De komende interland van 6 juni tegen Zweden is de laatste van dit seizoen.

Related posts