‘Ajax vergadert lang met Jol’

Ajax heeft maandagmiddag een lang overleg gevoerd met Martin Jol. De coach van Hamburger SV is na de afzegging van Morten Olsen nu de belangrijkste gegadigde om de komende jaren trainer te worden van Ajax.

De vergadering tussen Jol en het bestuur van Ajax duurde lang maandagmiddag en zal dinsdagochtend worden voortgezet. Knelpunt in het overleg zou zijn dat Jol zijn gehele staf van Hamburger SV zou willen meenemen naar Amsterdam. Het betreft hier zijn broer Cock, Zeljko Petrovic, Ricardo Moniz en een conditietrainer. Ajax zou niet erg positief staan tegenover de komst van Petrovic die volgens het bestuur niet goed zou passen binnen de Ajax-cultuur.

Ajax ziet liever iemand met een Ajax achtergrond als assistent van Jol. Gedacht kan hierbij worden aan John van ’t Schip, die vorig seizoen al assistent-trainer was onder Marco van Basten en tijdelijk interim-trainer was. Aankomende week zal dus blijken of Ajax kiest voor Martin Jol als coach of dat het toch meer ziet in mensen met een Ajax achtergrond zoals Danny Blind en John van ’t Schip. Martin Jol heeft aangegeven waarom hij de stap naar Amsterdam wel wil maken. De geboren Scheveninger ziet bij Ajax meer kans om prijzen te pakken dan bij zijn huidige werkgever HSV. Jol gelooft dat hij Ajax kan terugbrengen waar het hoort. Het landskampioenschap behoort tot één van de belangrijkste prioriteiten van Jol.

Related posts