Ajax A1 wint Terborg Toernooi!

Ajax A1 heeft de dertigste editie van het Terborg Toernooi gewonnen. De ploeg van Frank de Boer was in de finale met 2-0 te sterk voor Altetico Mineiro. ‘De jongens verdienen echt een groot compliment’, aldus trainer Frank de Boer.

De zondag begon voor Ajax met de halve finale tegen Australië. Die confrontatie wonnen de Amsterdammers met 2-0 dankzij doelpunten van Daley Blind en Lorenzo Ebicilio. ‘Dat was een zeer terechte zege’, aldus De Boer. ‘We hebben ze de hele wedstrijd geen seconde met rust gelaten’.

Ook in de finale tegen Atletico trok Ajax terecht aan het langste eind. Ebicilio en Tom Boere zorgden voor de treffers. ‘Het enige wat Mineiro eigenlijk deed, was ballen naar voren rossen’, vertelde De Boer, die meer dan tevreden terugkijkt op het weekeinde. ‘Dit is een fantastisch internationaal toernooi, waaraan ook de hele Nederlandse top meedeed. Veel teams speelden met wat oudere jongens, terwijl wij met een relatief jong team in actie kwamen. Dat we hebben gewonnen, is echt een compliment aan de jongens’ aldus De Boer.

Ajax won niet alleen de hoofdprijs. De award voor bester keeper van het toernooi ging namelijk naar Sergio Padt, terwijl aanvaller Lorenzo Ebecilio topscorer werd met drie doelpunten. Het Terborg Toernooi kende tien deelnemers, waaronder de jeugdteams van Liverpool en Valencia. De overige Nederlandse clubs (feyenoord, psv en De Graafschap) zijn op de laatste drie plaatsen geëindigd.

Het seizoen zit er nog niet op voor Ajax A1. Komend weekeinde staat de altijd prestigieuze Copa Amsterdam op het programma.


Bron:Ajax.nl

Related posts