Terborg Toernooi gaat weer van start

Het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg staat weer voor de deur. Tropisch vermaak, Zuid-Amerikaans temperament, grabbelende doelmannen, vaderlandse top, kapotte strafschopstippen. Het kan en mag allemaal in de Achterhoek. Het toernooi wordt gehouden op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei op Sportcomplex De Paasberg.

Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Denny Landzaat zetten in het verleden voet op Gelderse bodem, maar de buitenlandse inbreng was met José Reina, Maicon, Maxwell, Fernando Gago en Robbie Keane er niet minder om. Het Terborg Toernooi diende ook als springplank voor Paolo Henrique. SC Heerenveen viel voor de scoringsdrift van de gewiekste Braziliaan en nam hem over van Atlético Mineiro uit zijn vaderland.

Mooi weer en veel publiek zal ongetwijfeld weer zorgen voor een geslaagd toernooi. De organisatie is bijzonder blij met de verscheidenheid aan teams en het zeer sterke deelnemersveld. Tijdens de loting van de dertigste editie werden twee sterke poules geloot. Onder anderen Danny Blind, Gertjan Verbeek en Jordy Buijs hadden geen moeite om de trekking van het gerenommeerde toernooi tot een goed einde te brengen. Ajax, PSV, Liverpool (Eng), Gremio de Porto Alegre (Bra) en Egypte werden bij elkaar in een groep gestopt, terwijl titelverdediger Atlético Mineiro (Bra), Feyenoord, Australië, De Graafschap en Valencia (Spa) in de andere groep werden geplaatst.

Het Terborg Toernooi begint vandaag om 12.30 uur. Zaterdag 23 mei start om 10:00 uur de eerste wedstrijd. Zondag 24 mei wordt om 11:00 uur afgetrapt. De prijsuitreiking is zondag direct na de finale om 17:00 uur.

Bron: voetbalzone.nl

Related posts