Tomasson overtuigd: ‘Olsen blijft bondscoach’

Jon Dahl Tomasson gelooft er niets van, dat Morten Olsen de nieuwe trainer van Ajax wordt. De huidige bondscoach van Denemarken wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om Marco van Basten op te volgen in de ArenA, maar Tomasson kan zich niet voorstellen dat Olsen de nationale ploeg zomaar in de steek laat.

‘Natuurlijk heb ik ook gelezen dat Ajax hem wil, maar ik ben er van overtuigd dat Morten Olsen bondscoach blijft. Een dubbelfunctie zou misschien kunnen, maar dat wil de Deense voetbalbond niet. Dus geloof ik er niet in, dat Olsen vertrekt. Ik kan me niet voorstellen dat hij vertrekt, zeker omdat we er zo goed voorstaan in de WK-kwalificatiereeks’, zegt de Deense aanvaller van feyenoord tegenover FCUpdate.nl.

Topcoach
Met een eventueel vertrek zou Olsen heel Denemarken bovendien met een enorm probleem opzadelen, vindt Tomasson. ‘Voor de Deense bond zal het heel moeilijk, zelfs bijna onmogelijk, worden om een goede vervanger te halen. Morten Olsen is namelijk een topcoach, de beste trainer waarmee ik ooit gewerkt heb.’

Olsen was eerder tussen 1997 en 1998 trainer van Ajax. In 2000 trad hij aan als bondscoach van Denemarken, waarmee hij zich kwalificeerde voor het WK van 2002 en het Europees kampioenschap van 2004. Momenteel staan de Denen fier aan kop in kwalificatiegroep 1 voor het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika.

Related posts