Deense bond benadrukt: ‘Géén Hiddink-variant’ voor Olsen’

De Deense voetbalbond (DBU) staat niet open voor een dubbelfunctie van Morten Olsen als coach van Denemarken en Ajax. “Nogmaals, we zien het niet als een oplossing dat de Deense bondscoach ook een baan heeft bij een Europese topclub”, aldus Jim Stjerne Hansen, bondssecretaris van de Deense bond woensdag in Ekstrabladet.

“Zo’n Hiddink-variant is absoluut niets voor ons.” De DBU liet eerder al publiekelijk weten geen heil te zien in een constructie waarbij Olsen het werk in Denemarken en Amsterdam met elkaar combineert, maar de Ajax-top zou desondanks woensdag met de DBU onderhandeld hebben over een afkoopsom of eventueel toch een dubbelfunctie.

Niet onderhandeld
De bond ontkent woensdag met Ajax te hebben onderhandeld. “Dat is niet waar”, aldus perschef Lars Berendt. Olsen acht een dubbelfunctie zelf niet uitgesloten. “In principe zou het mogelijk zijn, maar die dingen moeten altijd het resultaat zijn van gesprekken tussen coach, club en bond”, liet de 59-jarige oud-international zelf optekenen.

Sinds de zomer van 2000 is Olsen bondscoach van Denemarken, waarmee hij momenteel koploper is in de WK-kwalificatiereeks. Daarvoor was hij als clubtrainer actief voor Brøndby, 1. FC Köln en Ajax. In seizoen 1997/98 won hij met Ajax zowel de landstitel als de KNVB-beker. Zijn contract loopt tot volgend jaar zomer.

Bron: Voetbalzone.nl

Zie ook eerdere berichten:
20-05-2009: ‘Deense bond wijst onderhandelingen Olsen af’
20-05-2009: ‘Olsen vrijdag gepresenteerd als nieuwe coach’
20-05-2009: Ajax gaat voor Morten Olsen; Van ’t Schip en Arveladze beoogde assistenten
18-05-2009: Bild: ‘Morten Olsen zu Ajax Amsterdam’
15-05-2009: Ook Deense bond ziet niets in dubbelfunctie
15-05-2009: Blind belt met Morten Olsen; Koeman (vooralsnog) niet

Related posts