Ajax gaat voor Morten Olsen; Van ’t Schip en Arveladze beoogde assistenten

Morten Olsen (59) is de kandidaat van Ajax om Marco van Basten op te volgen als trainer, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De bondscoach van Denemarken wil graag aan een tweede trainersperiode in Amsterdam beginnen, nadat hij tussen 1997 en 1998 al aan het roer stond. Achter de schermen is Ajax druk bezig om de laatste plooien glad te strijken voor de komst van Olsen. De oud-speler van onder meer Anderlecht en FC Köln ligt met Denemarken in kwalificatiegroep 1 op WK-koers en de Deense voetbalbond ziet een duobaan in principe niet zitten.

De Ajax-top zou nu onderhandelen om het contract van Olsen af te kopen of alsnog een modus te vinden. Het is voor Ajax namelijk geen belemmering dat Olsen in het najaar de laatste vier kwalificatieduels van de Denen op de bank zou zitten en tijdens het WK coacht.

Voor het geval Ajax nul op het rekest krijgt, voeren de Amsterdammers overigens ook (oriënterende) gesprekken met andere trainers.

Related posts