Ajax B2 wint na 0-2 achterstand uiteindelijk toch bekerfinale van psv B1

Ajax B2 heeft de beker gewonnen! De ploeg van trainer Edmond Claus won in Tiel de bekerfinale na verlenging met 2-3 van PSV B1. Bij rust stond PSV B1 met 2-0 voor door twee goals van spits Anthony van den Hurk. In de tweede helft kwam Ajax zeer knap terug. De aansluitingstreffer viel in de 56ste minuut. In de tweede minuut van de blessuretijd maakte Ajax de 2-2. In de verlenging bleef het lang spannend. In de 105de minuut besliste Ajax de wedstrijd via een penalty: 2-3.

Ajax moest het in de finale stellen zonder de geschorste aanvoerder Fabian Sporkslede. Sporkslede werd vervangen door Iljaas Rodjan van de B1. Vanwege blessures waren Yener Devecioglu, Rowendy Schoop en Mouhsine El Yaacoubi niet inzetbaar. Als bekerwinnaar speelt Ajax B2 op 6 juni de wedstrijd om de Supercup tegen landskampioen Feyenoord B1. Komende weekend neemt Ajax B2, als titelverdediger, deel aan het Top B-toernooi bij SV Blerick.

Bron: AjaxShowtime