KNVB trekt de stekker uit Nederland B

De KNVB heeft een delegatie van clubs uit de Eredivisie maandag geïnformeerd dat Nederland B komend seizoen geen vervolg krijgt. De noodzaak voor een schaduwteam’ is, nu Jong Oranje vanaf september begint aan de nieuwe EK-kwalificatiereeks, niet meer aanwezig.

‘Nederland B heeft de afgelopen maanden wat ons betreft aan de verwachtingen en doelstellingen voldaan’, meldt bondscoach Bert van Marwijk. ‘Nadat Jong Oranje, de lichting ’86, zich het afgelopen najaar niet had geplaatst voor het Europees kampioenschap in Zweden, wilden we door middel van Nederland B voorkomen dat de spelers die dicht tegen het ‘grote’ Oranje aanzitten tussen wal en schip zouden vallen’.

De bondscoach meldt dat een aantal spelers zich goed heeft laten zien. ‘Amrabat, Braafheid, Elia, Mendes da Silva, Schaars, Van der Wiel en Wielaert hebben zich via Nederland B in de kijker gespeeld bij het A-team. Dat geeft aan dat het project zijn waarde heeft gehad. Vanaf september ontstaat een andere situatie, aangezien Jong Oranje dan weer kwalificatie gaat spelen en de belangrijkste peiler onder het B-elftal wegvalt’.

Related posts