Elia en Pranjic willen beiden naar het buitenland

Beiden worden ze al maanden in verband gebracht met Ajax maar waarschijnlijk vertrekken zowel Eljero Elia als ook Daniel Pranjic naar het buitenland. Eljero Elia heeft zijn besluit genomen. De aanvaller vertrekt deze zomer zeker bij FC Twente. “Ik heb mijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld, maar ik weet nog niet waar ik naar toe ga”, meldde Elia. In Nederland zouden PSV en Ajax belangstelling hebben voor de 22-jarige vleugelspeler. “Mijn voorkeur gaat uit naar het buitenland”, zei hij echter. Tijdens de bekerfinale tegen Heerenveen zaten scouts van tal van Europese (top)clubs in De Kuip.

Pranjic
Danijel Pranjic speelde afgelopen zondag naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd in het shirt van SC Heerenveen. Na vier seizoenen vindt de Kroatische middenvelder dat hij de Eredivisie ontgroeid is en dus wil hij naar het buitenland. “Dit was het afscheid dat ik wilde”, vertelt Pranjic maandag in De Telegraaf. “Ik heb zoveel aan Heerenveen en de supporters te danken dat ik de club per se een trofee wilde bezorgen. Heerenveen gaat in de toekomst nog wel meer prijzen winnen, maar zonder mij. Het is voor negentig procent zeker dat ik Friesland verlaat.”

Pranjic speelt sinds het seizoen 2005/06 in Friesland. “Liverpool wil me hebben, nog meer clubs zijn geïnteresseerd en iedereen weet dat ik uitkijk naar een andere competitie. Ik denk dat ik zeven á acht miljoen euro moet kosten.” Zijn contract loopt nog door tot 2012.

Related posts