‘Ajax wil Twente-verdediger Edson Braafheid’

Edson Braafheid staat bij Ajax hoog op de lijst met gewenste versterkingen voor volgend seizoen, zo meldt althans Voetbal International zojuist. Het huidige contract van de 26-jarige verdediger bij FC Twente loopt tot medio 2010. De Tukkers willen dat contract al sinds de laatste winterstop openbreken, maar tot dusver heeft dat geen nieuwe overeenkomst opgeleverd. In het lopende contract van Braafheid is een gelimiteerde transfersom van twee miljoen euro opgenomen.

De belangstelling van Ajax voor de international is niet nieuw. Twee jaar geleden had toenmalig trainer Henk ten Cate de linksback ook op het oog (zie eerdere berichten hieronder). Tijdens het bewind van Marco van Basten werd de ontwikkeling van Braafheid opnieuw gevolgd, maar de onlangs opgestapte coach gaf de prioriteit aan een nieuwe centrale verdediger; Robbie Wielaert.

Vermaelen
Met de belangstelling voor Braafheid bereidt Ajax zich wellicht voor op een nakend vertrek van Thomas Vermaelen. De Belg, die dit seizoen vaak als linksachter optrad, staat in de belangstelling van onder meer Aston Villa en Arsenal.

Zie ook eerdere berichten:
05-09-2007: Ten Cate wilde Braafheid en vervanger voor Davids maar Van Geel sprak veto uit
28-11-2006: ‘Edson Braafheid naar Ajax’
07-06-2006: Davids, Mendes, Braafheid of toch Kluivert?

Related posts