Ajax verwacht nettoverlies over seizoen 2008-2009

Ajax verwacht dat de verkoop van spelers niet genoeg opbrengt om uit de rode cijfers te blijven. De enige Nederlandse club met een beursnotering liet maandag weten dat het voetbalseizoen 2008/2009 een nettoverlies zal opleveren.

Het voorgaande seizoen leverde nog een nettowinst op van 7,8 miljoen euro. Deze winst was te danken aan transfers van internationals als Wesley Sneijder, Ryan Babel en Johnny Heitinga. Dit seizoen sloeg de club eigenlijk alleen een grote slag met de verkoop van Klaas-Jan Huntelaar aan Real Madrid.

Concrete cijfers maakte Ajax niet bekend, maar de directie waarschuwt dat investeringen in de spelersgroep hebben geleid tot hogere kosten voor salarissen en hogere afschrijvingen van vergoedingssommen. Ook exclusief de sterk schommelende opbrengsten uit de verkoop van spelers draait de club verlies.

Ajax sluit zijn boekjaar altijd eind juni af. De club verwacht een omzet van 70 miljoen euro te behalen. Tot en met het derde kwartaal zijn de inkomsten uitgekomen op 54,8 miljoen euro. In het voorgaande boekjaar bedroeg de omzet nog 61,9 miljoen euro.

Bron: Nusport.nl

Related posts