Suaréz: ‘Ik ben geen geschikte aanvoerder’

Luis Suaréz was dit seizoen in een aantal wedstrijden de aanvoerder bij Ajax. De aanvaller was in een aantal wedstrijden de aanvoerderband om de arm maar hij ziet zichzelf niet als vaste aanvoerder van zijn club. Dit omdat hij zichzelf te jong vindt voor de band. Eerder zei Suaréz in een interview dat Ajax een echte leider miste. Daarmee declasseerde hij onder andere Oleguer Presas en Rob Wielaert. “Ik bedoelde met die opmerking dat er niemand is die een beetje oorlog kan maken, of het team opzweept als dat nodig is”, zegt de clubtopscorer tegenover Ajax Life.

Zelf ziet de Uruguayaan zichzelf niet als de leider. “Daar ben ik te jong voor. Ik ga niet iemand uitschelden die ouder is dan ik. Dat kan ik niet, zo ben ik niet opgevoed. En ik ben het Nederlands niet genoeg machtig om alles goed te begrijpen en goed uit te leggen”, aldus de 22-jarige Suaréz.

Related posts