‘Ajax gaat investeren in zijn relatie met de achterban’

Ajax gaat investeren in zijn relatie met de achterban. Dit zegt Rik van den Boog tegenover Ajaxlife.nl. Zo wordt er eindelijk aan een supportersbeleidsvisie gewerkt, waarop ook de Supportersvereniging Ajax al een tijd aandrong. Van den Boog: “Vroeger had je alleen de F-side. Nu zijn er meer grote en kleine groeperingen. Ondanks de saamhorigheid beleeft iedere groep Ajax op zijn eigen manier. Ik ben blij met de Supportersvereniging Ajax (85.000 leden, red.). Ze zijn goed georganiseerd en er is wederzijds respect.”

De algemeen directeur wil alle fans zo goed mogelijk bedienen omdat iedereen onderdeel is van Ajax. “Het is een goede zaak dat spelers vier keer per jaar op de supportersavonden van de SVA aanwezig zijn. Net zoals het goed is dat de selectie zijn gezicht laat zien in het supportershome, op de tribune of bijvoorbeeld tijdens thuisduels in het Ajax Life Café op de eerste ring.”

Ajax en zijn supporters hadden de laatste jaren veel meer samen moeten doen, vindt Van den Boog. “Ajax moet weer warmte uitstralen. We zijn geen afstandelijk instituut meer.” Ook spreekt hij zich uit tegen de misdragende harde kern. Een capuchoninvasie van het trainingsveld wordt geen tweede keer geaccepteerd.

Zero tolerance
“Dan volgt direct een stadionverbod,” neemt Van den Boog stelling. “Zero tolerance is niets meer dan duidelijk zijn naar elkaar. Dan weet iemand ook wat de consequenties zijn van zijn daden. Een veldbestorming bewerkstelligt geen gesprek meer en we zullen voortaan ook zorgen dat de spelersbus bij het stadion gewoon kan doorrijden.”

Related posts