Silva: ‘Ik blijf knokken voor mijn plek’

Bruno Silva zegt het niet direct met woorden, maar de Uruguyaan is eigenlijk best opgelucht dat Marco van Basten Ajax heeft verlaten. Silva ziet weer perspectief en hoopt zich onder een andere trainer wel waar te maken.

Marco van Basten zag het niet echt zitten in Silva en liet dat merken ook. Silva kreeg nauwelijks speelminuten en had het in de winterstop eigenlijk wel gehad bij Ajax. Hij wilde op de transferlijst gezet worden en weer elke week voetballen zodat zijn plek in het Nationale elftal van Uruguay niet in gevaar kwam. Inmiddels is Silva van gedachten veranderd en wil weer knokken voor zijn plaats onder een nieuwe trainer.

Dat het Ajax-publiek hem blijft steunen, doet hem goed. ‘Toen ik tegen Sparta warmliep, werd mijn naam gescandeerd: ze waren me nog niet vergeten. Dat sterkt me alleen maar in de beslissing hier te blijven, ik wil de fans laten zien wat ik kan’. Hoewel er nog geen nieuwe trainer is aangesteld heeft Silva voor zichzelf de beslissing al genomen. ‘Ik ga me weer helemaal voor Ajax inzetten en ga er weer voor knokken. Ook tijdens trainingen zal ik laten zien dat ik dit niveau aankan. Van mij mag het nieuwe seizoen beginnen’, aldus Bruno Silva.

Related posts