Ook Michael Laudrup heeft geen zin in Ajax

Michael Laudrup vindt zichzelf niet capabel om Marco van Basten op te volgen bij Ajax. De 44-jarige Deense oefenmeester is de Nederlandse taal niet machtig en ziet daarom een functie als hoofdtrainer in Amsterdam niet zitten. “Dat verklaart ook waarom ik niet speculeer over een terugkeer naar Nederland.” “Mijn Nederlands is niet goed genoeg. En hetzelfde geldt voor Duitsland”, zo zegt de oud-speler van onder meer Juventus, Barcelona, Real Madrid en Ajax in het Deense Politiken. De 104-voudig Deens international werd ook genoemd als nieuwe hoofdcoach bij VfL Wolfsburg. De koploper van Duitsland ziet haar huidige keuzeheer, Felix Magath, na dit seizoen vertrekken naar Schalke 04.

Laudrup begon zijn trainerscarrière als assistent bij het Deens nationale elftal. Vervolgens was hij vier jaar lang de eindverantwoordelijke bij Brøndby IF. Daarna verkaste de Scandinaviër naar Getafe om de Spaanse club in 2008 na een jaar te verruilen voor Spartak Moskou. In Rusland werd Laudrup echter in april van dit jaar alweer ontslagen, na slechts zeven maanden in dienst te zijn geweest.

Eerder lieten Frank Rijkaard, Dick Advocaat en Co Adriaanse al om verschillende redenen niet naar Amsterdam te komen. Ajax polste inmiddels gisteren ook Morten Olsen, de huidige bondscoach van Denemarken.

Related posts