Maduro verbaasd over gang van zaken bij Ajax

Hedwiges Maduro heeft eindelijk zijn draai gevonden bij Valencia. Wekelijks mag Maduro nu zijn kunsten vertonen in de sinaasappelstad, maar Maduro volgt nog steeds een club op de voet die hem aan het hart gaat. ‘Ik wil dat alles goed gaat in Amsterdam’.

Maduro kan nog steeds niet begrijpen dat Marco van Basten is opgestapt bij Ajax. ‘Ajax heeft vorig jaar weloverwogen gekozen voor Marco van Basten. Laat hem dan ook rustig zijn werk doen. De mensen die nu blij zijn met zijn vertrek, snappen niet dat Ajax hier echt niet beter van gaat voetballen. De problemen liggen veel dieper. Danny Blind bijvoorbeeld was echt op de goede weg als trainer van Ajax. We werden tweede in de competitie, wonnen de beker, haalden de tweede ronde van de Champions League en toch werd Blind ontslagen’.

De problemen liggen volgens Maduro dieper dan menigeen denkt. ‘Als je een trainer aanstelt om een team op te bouwen dan is het natuurlijk heel vreemd dat die persoon er na een jaar al mee stopt. Ajax is gebaat bij een trainer die, ongeacht het eindresultaat per seizoen, er toch drie jaar blijft zitten. Nu krijg je weer een nieuwe trainer, weer andere spelers, moeten ze wéér helemaal opnieuw beginnen. Dat is echt dodelijk voor de moraal. Stel, Ajax draait volgend jaar een minder seizoen. Dat sluit ik niet uit. Wat gaan ze dan doen? De trainer ontslaan? Ik snap het echt niet. Ik voel mee met Ajax, ik wil dat alles goed gaat in Amsterdam. En als het minder gaat met de club, zoals nu, dan doet dat pijn’.

Bron: sportweek.nl

Related posts