Blind belt met Morten Olsen; Koeman (vooralsnog) niet

Op het kandidatenlijstje van Ajax staat ook de naam van Morten Olsen, zo weet De Telegraaf vanochtend te melden. De bondscoach van Denemarken, die tussen 1997 en 1999 al onder contract stond in de Amsterdam ArenA, kreeg een belletje van Danny Blind. De manager voetbalzaken vroeg Olsen of hij de trainersfunctie zag zitten. “Maar of het Anderlecht of Ajax betreft: ik wil er uit respect voor mijn werkgever, de Deense bond, geen commentaar op geven”, aldus de vloeiend Nederlands sprekende Olsen, die niet wilde zeggen of hij beschikbaar is.

Zijn aanstelling lijkt moeilijk te liggen, omdat Denemarken als koploper in groep 1 nog volop in de race is voor plaatsing voor het WK in 2010. “Of een duobaan mogelijk is, hangt af van drie partijen”, aldus Olsen. “Van de trainer, een club en de Deense bond.” Frank Rijkaard en Co Adriaanse lieten Ajax al weten Marco van Basten niet te willen opvolgen. Rijkaard ambieert een baan in Italië of Engeland, Adriaanse heeft aangegeven tot 1 juni te willen focussen op Red Bull Salzburg en daarna te willen nadenken over zijn trainerstoekomst. Daar wil Ajax (vooralsnog) niet op wachten.

Met dertien punten uit vijf duels ligt Denemarken uitstekend op koers voor deelname aan het WK. ‘Of een duobaan mogelijk is, hangt af van drie partijen’, zegt Olsen. ‘Van de trainer, een club en de Deense bond.

Koeman
Algemeen Directeur Van den Boog liet afgelopen maandag weten dat er meerdere kandidaten benadert zullen worden alvorens Ajax een keuze maakt. Rijkaard, Advocaat en Adriaanse lieten vervolgens weten geen trek te hebben in Ajax. Ronald Koeman werd (nog) niet gepolst, zo weet De Telegraaf eveneens te vertellen.

Related posts