‘Liverpool heeft Pranjic bijna binnen’

De Engelse krant The Mirror claimt dat de transfer van Danijel Pranjic van sc Heerenveen naar Liverpool zo goed als rond is. The Reds zouden negen miljoen euro willen betalen voor de Kroatische linkspoot. The Mirror beweert zelfs dat Heerenveen het bod van Liverpool op Pranjic heeft geaccepteerd. “We hebben vernomen dat Liverpool de club is waar Danijel heen wil”, zegt directeur Yme Kuiper over de kwestie. “We hebben nog geen concrete aanbiedingen gehad”, aldus Kuiper, “maar ik kan me voorstellen dat Danijel wil verkassen. Hij is 27 jaar, als hij nog een keer de stap wil zetten moet hij dat nu doen. De juiste prijs moet wel op tafel komen”, verheldert Kuiper.

Zaakwaarnemer Søren Lerby zou afgelopen weekend naar Engeland zijn afgereisd om de deal tussen Pranjic en Liverpool af te ronden. “Het is negentig procent zeker dat ik vertrek”, zo laat Pranjic weten. De Kroaat is sinds zijn komst in 2005 van Dinamo Zagreb een belangrijke speler voor Heerenveen. Met zestien treffers in de competitie werd Pranjic, tijdens Euro 2008 basisspeler bij Kroatië, dit seizoen clubtopscorer aan Friese zijde. ‘

Ook Ajax had intresse in de koraat, maar tot concrete intresse is het nooit gekomen. Wel solliciteerde Pranjic al meerdere malen naar clubs met name Ajax (zie eerdere berichten hieronder).

Zie ook eerdere berichten:
02-05-2009: Pranjic wil weer samenspelen met Sulejmani
11-02-2009: Pranjic: ‘Ajax had mij ook moeten halen’
01-02-2009: Pranjic had informeel gesprek met Van Basten
08-12-2008: Sulejmani: ‘Pranjic ideale speler voor Ajax’
09-10-2008: Van Basten had ook Pranjic willen overnemen van Heerenveen
27-09-2008: Pranjic: ‘Ajax heeft helaas niet gebeld’
01-08-2008: Sulejmani: ‘Pranjic vertelde mij dat samenspelen met Huntelaar een genot is’
04-06-2008: Pranjic flirt opnieuw met Ajax: ‘Een club als Ajax zou prettig zijn’
07-05-2008: Pranjic flirt toch weer met Ajax: ‘Mooi om bij Ajax te spelen’
15-04-2008: Pranjic wijst Ajax, feyenoord en PSV af
01-04-2008: ‘Naast Sulejmani ook Dingsdag, Pranjic en Saeijs in beeld’

Related posts