‘Adriaanse komt niet naar Ajax’

Co Adriaanse wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De oud-trainer van onder meer Ajax, AZ en Willem II heeft de clubleiding van Ajax laten weten dat de club zijn naam kan schrappen, zo weet het Algemeen Dagblad vanochtend te melden.
.

Rik van den Boog kreeg deze boodschap persoonlijk van Adriaanse na telefonisch contact. ‘Co Adriaanse heeft ons na een telefoontje duidelijk aangegeven dat hij zich volledig richt op het slot met Salzburg. Zijn seizoen daar duurt nog een aantal weken. Daarna wil hij tijd nemen om zich te bezinnen op wat hij nog wil doen in het leven. Het is een beslissing waar wij teleurgesteld over zijn maar natuurlijk wel respecteren’, aldus Van den Boog.

Adriaanse was één van de kandidaten die de opgestapte Marco van Basten zou moeten opvolgen. Het leek ook steeds meer de kant op te gaan voor de keuze voor Adriaanse, maar daar kan de clubleiding van Ajax nu dus een streep door zetten. In Oostenrijk strijdt Adriaanse met Red Bull Salzburg, zijn huidige werkgever, om de landstitel. De trainer vertrekt aan het einde van het seizoen hoe dan ook uit Salzburg. De club stelde Huub Stevens reeds aan als zijn opvolger.

Procedure
Ajax zoekt een man die al op 22 juni de eerste training van het nieuwe seizoen kan leiden. Ook zonder Adriaanse loopt de selectieprocedure gewoon door. Afgelopen zondag is intern een zogenoemde ‘long-list’ met namen teruggebracht tot een ‘short-list’. Alle coaches die daar op staan zullen sowieso worden gepolst om een beeld te krijgen van ieders situatie. De directie onder leiding van Van den Boog hanteert bij dat polsen nog geen rangschikking. Die wordt na een nieuwe inventarisatie opgemaakt. De Ajax-top wil op die manier onbevooroordeeld te werk gaan

Op de profielschets zijn – al dan niet door de buitenwacht – reeds tal van namen geplakt, zoals die van Louis van Gaal, Guus Hiddink, Arsène Wenger, Dick Advocaat, Frank Rijkaard en Ronald Koeman. Zij zullen bij de start van het nieuwe seizoen om uiteenlopende redenen zeker niet voor de groep staan. Sommige mannen lieten Ajax zelf weten dat ze niet mee willen dingen naar de baan. Anderen zijn of worden niet concreet gepolst. Danny Blind, nu manager technische zaken, is een kandidaat die de club zelf in huis heeft. Ajax zoekt een trainer die veel affiniteit heeft met jeugd en de scholing van jonge profvoetballers. Daarnaast is het een pré, maar geen strikte voorwaarde, dat de nieuwe man de club Ajax kent. Het is de intentie van de clubleiding om iemand aan te stellen die Ajax 1 de komende vier, vijf jaar gaat leiden.

AD.nl

Related posts